decembrie 02, 2014

Ce este Biserica şi Biblia? Argumente Biblice .




Ce este Biserica şi Biblia?
Argumente Biblice .................eu nu am nici o vina ca voi nu gasiti in fituica micului sectar pe care voi cu indrazneala o numiti" Biblie" ,temeiuri pt. cinstirea sfintilor,icoanelor,moastelor sfintilor! Te intreb eu pe tine sectare P & N.P.unde in Biblie este folosit in vreun text explicit ca nu este voie sa cinstesti pe M.D., Crucea, Sfintii si moastele lor, icoanele ? Noi ortodocsii am facut nenumarate postari explicavative pe aceste subiecte argumentand Biblic-Istoric-Patristic-Teologic-Exegetic-arheologic dar la voi si de ar invia cineva din morti si ar da aceasta marturie tot indaratnici veti ramane deoarece cu voi se implineste acest cuvant din Biblie:Luca 16,26Şi peste toate acestea, între noi şi voi prăpastie mare s'a întărit, încât cei ce vor să treacă de aici la voi să nu poată, nici de acolo să treacă la noi.
27 Şi el a zis: Atunci rogu-te, părinte, să-l trimiţi în casa tatălui meu,
28 că am cinci fraţi; să le dea lor mărturie, ca să nu vină şi ei în acest loc de chin.
29 Dar Avraam i-a zis: Îi au pe Moise şi pe profeţi; să asculte de ei.
30 Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci dacă se va duce la ei cineva dintre morţi, se vor pocăi.
31 Şi i-a zis: Dacă nu ascultă de Moise şi de profeţi, nici dacă ar învia cineva din morţi, tot nu vor crede“.
Protestanţii cred că Biblia, şi numai Biblia, este sursa de adevăr pentru
credinţa creştină. Aici apar versete care adesea au fost citate pentru a
"dovedi" aceasta:

Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos spre dare de
învăţătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre deprinderea cea întru
dreptate, (2 Tim 3:16)
pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit, bine pregătit pentru tot lucrul
bun. (2 Tim 3:17)

După cum puteţi observa, aceste versete descriu Biblia ca ceva important.
Biserica Ortodoxă crede că Biblia este importantă şi noi citim din Biblie la
fiecare Liturghie. Dar aceste versete nu spun ceea ce Protestanţii au nevoie ca
acestea să spună. Ei nu descriu Biblia ca singura sursă de adevăr.

Dacă Biblia însăşi nu descrie Biblia ca singura sursă de adevăr pentru credinţa
creştină, atunci protestantismul nu are nici o bază logică.

În schimb, Biblia descrie Biserica în calitate de instrument prin care
Dumnezeu dă şi păstrează adevărul:

să li se facă acum cunoscută prin Biserică înţelepciunea lui Dumnezeu cea de
multe feluri (Ef 3:10)

Biserica este baza solidă pentru adevăr:

să ştii cum trebuie să te porţi în casa lui Dumnezeu, care este Biserica
Dumnezeului-Celui-Viu, stâlp şi temelie a adevărului. (1 Tim 3:15)

Biserica este testamentul (sau legământul) cel nou şi veşnic:

Şi iată pentru ce este El Mijlocitor al unui nou testament. (Evr 9:15)
Iar Dumnezeul păcii, Cel ce L-a sculat din morţi pe Domnul nostru Iisus,
Marele Păstor al oilor prin sângele unui testament veşnic. (Evr 13:20)

Protestanţii cred ca Biserica – testamentul cel nou şi veşnic – a căzut într-un
fel de eroare, pentru că nu a urmat Biblia. Dar Biblia spune că nu a fost
posibil:

Şi voi face cu ei legământ veşnic, pe care nicicum nu-l voi întoarce de la ei, şi
frica de Mine o voi pune în inima lor, pentru ca ei să nu se îndepărteze de
Mine. (Ir 32:40)
Iată, vin zile - zice Domnul - când voi face un nou legământ, cu casa lui Israel
şi cu casa lui Iuda; (Ir 31:31)
Că acesta este legământul Meu pe care-l voi face cu casa lui Israel după acele
zile - zice Domnul: pune-voi legile Mele în cugetul lor şi'n inima lor le voi scrie
şi le voi fi lor Dumnezeu şi ei Îmi vor fi Mie popor. (Ir 31:33)

Credinţa Protestantă că Biserica a căzut în eroare este în opoziţie faţă de Noul
Testament însuşi. Iisus a spus Sfântului Petre:

Şi Eu îţi spun ţie că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi
porţile iadului nu o vor birui. (Mt 16:18)

Iisus a promis de asemenea, că Duhul Sfânt va continua să păstreze Biserica
în adevăr:

Dar când va veni Acela, Duhul Adevărului, El vă va călăuzi întru tot adevărul
(In 16:13)

Protestantismul se bazează pe convingerea că numai Biblia este sursa de
adevăr şi pe faptul că biserica a existat în eroare până când Protestantismul a
fost inventat. Biblia spune altfel.  Este o Biserica,Un Domn,Un Botez,O credinta nu mai multe. Acum din acest" supermarket "crestin cu mii de secte ,care o fii crestinismul apostolic si adevarat?
Biserica Crestina Ortodoxa este adevarata Biserica a lui Hristos si unica, cel mai clar argument in favoarea acestui fapt reiese din afirmatia Mantuitorul Iisus Hristos, la raspunsul lui Petru, Apostolul Sau (Matei 16:18):

“Si le-a zis: Dar voi cine ziceti ca sunt?

Raspunzand Simon Petru a zis: Tu esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu.”

Iar Iisus, raspunzand, i-a zis: Fericit esti Simone, fiul lui Iona, ca nu trup si sange ti-au descoperit tie aceasta, ci Tatal Meu, Cel din ceruri.

Si Eu iti zic tie, ca tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui“
(Matei 16:15,18)
Piatra pe care avea Mantuitorul sa zideasca Biserica Sa nu era persoana lui Petru, cum gresit au interpretat catolicii, pentru a justifica suprematia Bisericii catolice, ca si autoritatea papei (primatul papal), considerat succesor de drept a Sfantului Apostol Petru pentru scaunul de episcop, desi conform scrierilor istoricilor acelor timpuri, printre care Eusebiu de Cezareea, primii trei episcopi ai Romei au fost Linus, Anencletus si Clement. Acestea sunt confirmate si de Sfantul Irineu al Lyonului (secolul al II-lea), care spune ca Pavel a hirotonit primii doi episcopi ai Romei si ca Petru n-a venit la Roma decat ca sa moara aici, in timpul episcopatului lui Cletus. Petru l-a hirotonit pe Clement, cel ce a devenit al treilea episcop al Romei. Niciunul din Parintii primelor secole nu si-a inchipuit ca Hristos si-a intemeiat Biserica pe Petru. Fericitul Augustin, un parinte foarte venerat in Biserica Occidentului, chiar o neaga in mod explicit cand spune ca Petru ar fi fost o piatra foarte nesigura (bien chancelante), din moment ce s-a lepadat de trei ori de Hristos. Sfantul Ambrozie si Fericitul Augustin demonstreaza ca Petrus nu e petra, si ca daca Hristos ar fi vrut sa spuna ca Si-a intemeiat Biserica pe Petru, ar fi zis: “Tu esti Petru, si pe tine imi intemeiez Biserica.”
V-a dat ratiune dar o folositi prost si in slujba celui rau. Cat despre spalarea creierelor, este la ea acasa la secte...iar voi cu voie si fara voie deveniti manipulatori relationari...Ratiune are si dracu si este mai ascutita decat a noastra ca este duh dar la ce folos.....Voi credeti ca facerea lumii a fost dupa Luther sec.XV , de numai tineti cont de nimeni si nimic si ca Biblia atunci a aparut ? Va inselati!
Va asezati la picioarele ereticilor de pastori aparuti la 1900 toamna participand la casele lor de adunatura si nu La Biserica lui Hristos pastratoare a adevarului.1 Timotei Cap.3 vs.15 si 16; v.15. Ca să ştii, dacă zăbovesc, cum trebuie să petreci în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp şi temelie a adevărului.
16. Şi cu adevărat, mare este taina dreptei credinţe(ORTODOXA): Dumnezeu S-a arătat în trup, S-a îndreptat în Duhul, a fost văzut de îngeri, S-a propovăduit între neamuri, a fost crezut în lume, S-a înălţat întru slavă. Aceasta fratilor este B.O.! V-a dat ratiune Bunul Dumnezeu dar o folositi prost si in slujba celui rau. Cat despre spalarea creierelor, este la ea acasa la secte...iar voi cu voie si fara voie deveniti manipulatori relationari...Ratiune are si dracu si este mai ascutita decat a noastra ca este duh dar la ce folos.....Voi credeti ca facerea lumii si biblia a fost dupa Luther sec.XV , de numai tineti cont de nimeni si nimic si ca Biblia atunci a aparut cazand din cer ? Va inselati!

Dreapta credinta- Dreapta slavire=ORTODOX
Ceea ce nu au reusit soldatii romani langa Crucea lui Hristos  sa faca, adica sa rupa camasa lui Hristos, am reusit noi crestinii prin dezbinare.. Dragostea se bucura de ADEVAR si DREPTATE si uneste, nu dezbina si fragmenteaza , si deaceea Hristos ca Om se intreaba, (caci ca Dumnezeu le stie pe toate):'Oare cand vin a2a oara pe pamant voi mai gasi adevarata credinta si dragoste intre oameni"? Diavolul ne-a despartit de Dumnezeu prin neascultarea lui Adam calcand porunca, apoi face ravagii intre oameni prin inselare ,vine Hristos ne dezleaga prin jertfa Sa de blestemul mortii, prin Harul Iubirii si a Iertarii , se Inalta la Cer trimite pe Duhul Sfant(Harul)peste apostoli luand fiinta Biserica crestina,incep dezbinari inca din perioada apostolica(ex.nicolaitii,etc.),ereticii gnostici cu "evanghelli si scrisori " apocrife, apar in Biserica primii martiri, incepand cu Sf.ard.Stefan , apoi martirii crestini sub imparatii pagani care martirizeaza milioane de crestini in arenele romane si nu numai pana la edictul de Milan 313 cand se legalizeaza crestinismul. Dupa aceasta isi fac aparitia din sanul Bisericii "fratii" mincinosi, marii ereziarhi incepand cu Arie ,Eutihie,etc., iar la 1054 are loc cea mai mare tragedie a istoriei crestine si anume ruperea Bisericii Primare(Rasariteana si Latina),pana la monahul german Luther care smintit fiind se leapada de B.C. in secXV,protestand si facand reforma ,ratacind si pe altii ,alaturi de el apar alti reformatori ca Zwigli si Calvin ,dezbinarea se lateste in neamul omenesc.In sec.XIX sub curentul Iluminist si a revolutiilor masonice apare un curent innoitor din protestantism numit neoprotestantism si astfel tentacolele ratacirii si dezbinarii se extind, iar aceste fenomene arata de fapt apostazia neamului omenesc, ratacind nestiind scripturile cu scriptura in mana....Aceste fenomene ale dezbinarii crestinilor si raspandirea , invierea paganismului cat si legalizarea moravurilor ca Homosexualitaea ,lesbianismul in statele occidentale cu precadere majoritar P&N.P.dar si in unele "biserici"P&N.P.acceptarea "hirotoniei" femeilor ca"pastor"-"episcop"fiind trecute in randul clericilor, dar si acceptarea in randul "clericilor"-pastori homosexuali si casatoriile de acelasi sex arata cat de departe se afla unii de Dumnezeu cu toate ca vorbesc despre El. Satan impreuna cu voia proprie a omului care devine rob si slujitor celui rau aduc implinirea apocalipsei si lucrarii faradelegii in lume pana in momentul in care evreii v-or ridica Templul unde se v-a instala falsul "Mesia"=Antihristul....Dezbinarea crestinilor in mii si zeci de mii de denominatiuni arata apropierea inevitabila a sfarsitului acestei lumi si innoirea ei la eshaton. Vino Doamne sa vezi ce a mai ramas din oameni!
• Daca cunosti termenul grecest Orto-doxa , care inseamna dreapta cuvantare, dreapta slavire, dreapta credinta ai sa vezi ca il regasesti in Biblie....Ortodoxia este firea lui Dumnezeu care ne-o impartaseste in Biserica in sf.scripturi si in viata noastra prin Har.1 Timotei Cap.3 vs.15 si 16; v.15. Ca să ştii, dacă zăbovesc, cum trebuie să petreci în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp şi temelie a adevărului.
16. Şi cu adevărat, mare este taina dreptei credinţe: Dumnezeu S-a arătat în trup, S-a îndreptat în Duhul, a fost văzut de îngeri, S-a propovăduit între neamuri, a fost crezut în lume, S-a înălţat întru slavă. Aceasta fratilor este B.O.! V-a datBunul Dumnezeu ratiune dar o folositi prost si in slujba celui rau. Cat despre spalarea creierelor, este la ea acasa la secte...iar voi cu voie si fara voie deveniti manipulatori relationari...Ratiune are si dracu si este mai ascutita decat a noastra ca este duh dar la ce folos.....Voi credeti ca facerea lumii a fost dupa Luther sec.XV , de numai tineti cont de nimeni si nimic si ca Biblia atunci a aparut ? Va inselati! Ce ziceti  este ortodoxa Biblia sau nu? Este Biserica ortodoxa sau nu? Este Dumnezeu ortodox sau nu? Acum mai ramane ca noi sa fim ortodocsi! Si asta e greu pt. toti.
Raspuns la intrebarea unde era B.O. in primul secol crestin! Fii atent! Cuvantul ekklesia/ ἐκκλησία din biblie inseamna adunare sau Biserica?
Eklesia este sinonim cu biserica si basilika in sens crestin.
"De-ţi va greşi ţie fratele tău, mergi, mustră-l... de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii..."(Matei 18,17)"Hristos a iubit Biserica (ekklesian/ ἐκκλησίαν) şi S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească..."(Efeseni 5,25) "...voi zidi Biserica (ekklesian/ ἐκκλησίαν ) Mea si portile iadului nu o vor birui." (Matei 16,18 )"Biserica (ekklesia/ ἐκκλησία ) Dumnezeului celui viu, stâlp şi temelie a ADEVĂRULUI."(1 Tim.3,15) Cuvantul ekklesia/ ἐκκλησία din biblie inseamna adunare sau Biserica?Despartiti de Biserica, ereticii iau "chip de apostoli ai lui Hristos", cum "insusi satana se pre-facein inger al luminii" (II Cor. 11,13-14). Cu Biblia in mana, luata de la Biserica, ei cauta sa-si indreptateasca eresurile lor. Ei stiu ca Sfanta Scriptura intre toate cartile din lume este cea mai raspandita si se bucura de cea mai mare autoritate. Dar greseala lor se vadeste si aici in ratacirile lor. Toti ereticii isi intemeiaza eresurile pe Sfanta Scriptura, care-i osandeste si-i mustra, fara crutare, tocmai pentru ca o talmacesc in tot felul, de capul lor."Sectarii au facut din biblie,( care la ei e plagiata si falsificata) un idol.np au tendinta de a diviniza scriptura, cazind astfel in bibliolatrie (o forma de idolatrie).Neoprotestantii si prostestantii au facut din Biblie idol .Cuvantul ekklesia/ ἐκκλησία din biblie inseamna adunare sau Biserica?

"De-ţi va greşi ţie fratele tău, mergi, mustră-l... de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii..."(Matei 18,17)
...sa va feriti de orice frate care umbla fara rânduiala si nu dupa predania/ TRADITIA /παράδοσιν pe care ati primit-o de la noi." (2 Tes. 3,6)
Bazilika din latina si ekklesia din greaca si biserica din romana care inseamna adunare a comunitatii crestine in trupul mistic a lui Hristos."De-ţi va greşi ţie fratele tău, mergi, mustră-l... de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii..."(Matei 18,17)
BAZÍLICĂ, bazilici, s. f. 1. Biserică romano-catolică medievală, în formă de dreptunghi, împărțită în interior în trei părți prin șiruri de coloane; (azi) nume dat unei biserici sau unei catedrale impunătoare. 2. (La romani) Edificiu public cu interiorul împărțit, prin șiruri de coloane, în trei sau în cinci părți. — Din fr. basilique, lat. basilica.
ECCLESIA (EKKLESIA) (cuv. gr.) s. f. 1. (În Grecia Antică) Adunarea poporului, organul suprem al democrației antice. 2. (REL.) Denumire dată unei comunități creștine vechi; (mai târziu) denumire a întregii biserici (2); parohie (1).
BISÉRICĂ, biserici, s. f. 1. Clădire destinată celebrării unui cult creștin. ◊ Expr. A lua calea bisericii = a deveni evlavios, pios. A (nu) fi ușă de biserică = a (nu) respecta morala religioasă, a (nu)-și îngădui abateri de la morala religioasă, a (nu) duce o viață pioasă; p. ext. a (nu) fi cinstit, a (nu) fi corect. A nu fi dus (de multe ori) la biserică = a nu da importanță conveniențelor sociale; a nu se sfii să spună cuiva în față lucruri neplăcute. 2. Instituția creștinismului în ansamblu. 3. Comunitate întemeiată de Isus Hristos, alcătuită din totalitatea celor care cred în acesta; semn al comuniunii oamenilor cu Dumnezeu. ♦ Ansamblul credincioșilor reuniți într-o comuniune creștină locală. Biserica ortodoxă — Lat. basilica. ]• Daca cunosti termenul grecest Orto-doxa , care inseamna dreapta cuvantare, dreapta slavire, dreapta credinta ai sa vezi ca il regasesti in Biblie....Ortodoxia este firea lui Dumnezeu care ne-o impartaseste in Biserica in sf.scripturi si in viata noastra prin Har.1 Timotei Cap.3 vs.15 si 16; v.15. Ca să ştii, dacă zăbovesc, cum trebuie să petreci în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp şi temelie a adevărului.
16. Şi cu adevărat, mare este taina dreptei credinţe: Dumnezeu S-a arătat în trup, S-a îndreptat în Duhul, a fost văzut de îngeri, S-a propovăduit între neamuri, a fost crezut în lume, S-a înălţat întru slavă. Aceasta fratilor este B.O.! V-a datBunul Dumnezeu ratiune dar o folositi prost si in slujba celui rau. Cat despre spalarea creierelor, este la ea acasa la secte...iar voi cu voie si fara voie deveniti manipulatori relationari...Ratiune are si dracu si este mai ascutita decat a noastra ca este duh dar la ce folos.....Voi credeti ca facerea lumii a fost dupa Luther sec.XV , de numai tineti cont de nimeni si nimic si ca Biblia atunci a aparut ? Va inselati! Ce ziceti este ortodoxa Biblia sau nu? Este Biserica ortodoxa sau nu? Este Dumnezeu ortodox sau nu? Acum mai ramane ca noi sa fim ortodocsi! Si asta e greu pt. toti.Cum este posibil ca in crestinism pe baza unei singure carti Biblia sa apara mai ales dupa reforma lui M.Luther 1517 mii si mii de denominatiuni sectare fiecare dand o interpretare cat mai ciudata acestei carti? Oare Lucrarea Sf.Duh este de dezbinare si nu de unitate? Oare poate fii Sf.Duh cel ce dezbina unitatea crestinilor daca acesta s-ar regasii in cartea numita Biblia?

“Şi iată Eu cu voi sînt în toate zilele, pînă la sfîrşitul veacului. Amin” ne arată că adevărul va exista pînă la sfîrşit. Cu alte cuvinte, Apostolul Pavel ne spune că unii oameni se vor abate de la adevăr, iar Mîntuitorul Însuşi ne spune că adevărul va exista pînă la “sfîrşitul veacului”. Facem aici o paranteză:expresia “sfîrşitul veacului” trebuie înţeleasă ca sfîrşitul lumii, deoarece, dacă înţelegem doar sfîrşitul primului veac, atunci, apare contrazicere în cuvintele Apostolului Pavel, scrise către Timotei 2:4, unde spune că “Mîntuitorul voieşte ca toţi oamenii să se mîntuiască şi la cunoştinţa adevărului să vină”, adică nu doar cei din primul veac, ci toţi. Astfel, din cuvintele Sfintei Scripturi, deja cunoaştem că ideea despre dispariţia învăţăturii lui Hristos nu este biblică, fiindcă adevărul va exista “în continuu” pînă la a doua venire a Mîntuitorului Iisus Hristos

“Şi Eu îţi zic ţie că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui”. Din acest verset se înţelege faptul că Mîntuitorul Iisus Hristos a întemeiat Biserica Ortodoxa şi că această Biserică nu a fost,nu este si nu va fi biruită de diavol in veci

https://www.youtube.com/watch?v=wy6nt7WzJWgFii atent! Cuvantul ekklesia/ ἐκκλησία din biblie inseamna adunare sau Biserica?
Eklesia este sinonim cu biserica si basilika in sens crestin.
"De-ţi va greşi ţie fratele tău, mergi, mustră-l... de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii..."(Matei 18,17)"Hristos a iubit Biserica (ekklesian/ ἐκκλησίαν) şi S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească..."(Efeseni 5,25) "...voi zidi Biserica (ekklesian/ ἐκκλησίαν ) Mea si portile iadului nu o vor birui." (Matei 16,18 )"Biserica (ekklesia/ ἐκκλησία ) Dumnezeului celui viu, stâlp şi temelie a ADEVĂRULUI."(1 Tim.3,15) Cuvantul ekklesia/ ἐκκλησία din biblie inseamna adunare sau Biserica?Despartiti de Biserica, ereticii iau "chip de apostoli ai lui Hristos", cum "insusi satana se pre-facein inger al luminii" (II Cor. 11,13-14). Cu Biblia in mana, luata de la Biserica, ei cauta sa-si indreptateasca eresurile lor. Ei stiu ca Sfanta Scriptura intre toate cartile din lume este cea mai raspandita si se bucura de cea mai mare autoritate. Dar greseala lor se vadeste si aici in ratacirile lor. Toti ereticii isi intemeiaza eresurile pe Sfanta Scriptura, care-i osandeste si-i mustra, fara crutare, tocmai pentru ca o talmacesc in tot felul, de capul lor."Sectarii au facut din biblie,( care la ei e plagiata si falsificata) un idol.np au tendinta de a diviniza scriptura, cazind astfel in bibliolatrie (o forma de idolatrie).Neoprotestantii si prostestantii au facut din Biblie idol .Cuvantul ekklesia/ ἐκκλησία din biblie inseamna adunare sau Biserica?

"De-ţi va greşi ţie fratele tău, mergi, mustră-l... de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii..."(Matei 18,17)
...sa va feriti de orice frate care umbla fara rânduiala si nu dupa predania/ TRADITIA /παράδοσιν pe care ati primit-o de la noi." (2 Tes. 3,6)
Bazilika din latina si ekklesia din greaca si biserica din romana care inseamna adunare a comunitatii crestine in trupul mistic a lui Hristos."De-ţi va greşi ţie fratele tău, mergi, mustră-l... de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii..."(Matei 18,17)
BAZÍLICĂ, bazilici, s. f. 1. Biserică romano-catolică medievală, în formă de dreptunghi, împărțită în interior în trei părți prin șiruri de coloane; (azi) nume dat unei biserici sau unei catedrale impunătoare. 2. (La romani) Edificiu public cu interiorul împărțit, prin șiruri de coloane, în trei sau în cinci părți. — Din fr. basilique, lat. basilica.
ECCLESIA (EKKLESIA) (cuv. gr.) s. f. 1. (În Grecia Antică) Adunarea poporului, organul suprem al democrației antice. 2. (REL.) Denumire dată unei comunități creștine vechi; (mai târziu) denumire a întregii biserici (2); parohie (1).
BISÉRICĂ, biserici, s. f. 1. Clădire destinată celebrării unui cult creștin. ◊ Expr. A lua calea bisericii = a deveni evlavios, pios. A (nu) fi ușă de biserică = a (nu) respecta morala religioasă, a (nu)-și îngădui abateri de la morala religioasă, a (nu) duce o viață pioasă; p. ext. a (nu) fi cinstit, a (nu) fi corect. A nu fi dus (de multe ori) la biserică = a nu da importanță conveniențelor sociale; a nu se sfii să spună cuiva în față lucruri neplăcute. 2. Instituția creștinismului în ansamblu. 3. Comunitate întemeiată de Isus Hristos, alcătuită din totalitatea celor care cred în acesta; semn al comuniunii oamenilor cu Dumnezeu. ♦ Ansamblul credincioșilor reuniți într-o comuniune creștină locală. Biserica ortodoxă — Lat. basilica. ]• Daca cunosti termenul grecest Orto-doxa , care inseamna dreapta cuvantare, dreapta slavire, dreapta credinta ai sa vezi ca il regasesti in Biblie....Ortodoxia este firea lui Dumnezeu care ne-o impartaseste in Biserica in sf.scripturi si in viata noastra prin Har.1 Timotei Cap.3 vs.15 si 16; v.15. Ca să ştii, dacă zăbovesc, cum trebuie să petreci în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp şi temelie a adevărului.
16. Şi cu adevărat, mare este taina dreptei credinţe: Dumnezeu S-a arătat în trup, S-a îndreptat în Duhul, a fost văzut de îngeri, S-a propovăduit între neamuri, a fost crezut în lume, S-a înălţat întru slavă. Aceasta fratilor este B.O.! V-a datBunul Dumnezeu ratiune dar o folositi prost si in slujba celui rau. Cat despre spalarea creierelor, este la ea acasa la secte...iar voi cu voie si fara voie deveniti manipulatori relationari...Ratiune are si dracu si este mai ascutita decat a noastra ca este duh dar la ce folos.....Voi credeti ca facerea lumii a fost dupa Luther sec.XV , de numai tineti cont de nimeni si nimic si ca Biblia atunci a aparut ? Va inselati! Ce ziceti este ortodoxa Biblia sau nu? Este Biserica ortodoxa sau nu? Este Dumnezeu ortodox sau nu? Acum mai ramane ca noi sa fim ortodocsi! Si asta e greu pt. toti.Cum este posibil ca in crestinism pe baza unei singure carti Biblia sa apara mai ales dupa reforma lui M.Luther 1517 mii si mii de denominatiuni sectare fiecare dand o interpretare cat mai ciudata acestei carti? Oare Lucrarea Sf.Duh este de dezbinare si nu de unitate? Oare poate fii Sf.Duh cel ce dezbina unitatea crestinilor daca acesta s-ar regasii in cartea numita Biblia?

“Şi iată Eu cu voi sînt în toate zilele, pînă la sfîrşitul veacului. Amin” ne arată că adevărul va exista pînă la sfîrşit. Cu alte cuvinte, Apostolul Pavel ne spune că unii oameni se vor abate de la adevăr, iar Mîntuitorul Însuşi ne spune că adevărul va exista pînă la “sfîrşitul veacului”. Facem aici o paranteză:expresia “sfîrşitul veacului” trebuie înţeleasă ca sfîrşitul lumii, deoarece, dacă înţelegem doar sfîrşitul primului veac, atunci, apare contrazicere în cuvintele Apostolului Pavel, scrise către Timotei 2:4, unde spune că “Mîntuitorul voieşte ca toţi oamenii să se mîntuiască şi la cunoştinţa adevărului să vină”, adică nu doar cei din primul veac, ci toţi. Astfel, din cuvintele Sfintei Scripturi, deja cunoaştem că ideea despre dispariţia învăţăturii lui Hristos nu este biblică, fiindcă adevărul va exista “în continuu” pînă la a doua venire a Mîntuitorului Iisus Hristos

“Şi Eu îţi zic ţie că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui”. Din acest verset se înţelege faptul că Mîntuitorul Iisus Hristos a întemeiat Biserica Ortodoxa şi că această Biserică nu a fost,nu este si nu va fi biruită de diavol in veci

https://www.youtube.com/watch?v=wy6nt7WzJWg

Hristos este Adevarul si capul Bisericii.
“Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal Meu decat prin Mine.” (Ioan 14:6)
Nimeni nu vine la Tatal decat prin Hristos iar pe Hristos iL gasim in Biserica Sa a carui Cap este iar Biserica este Mireasa Lui si pe care portile iadului nu o v-a birui! Biserica este depozitara N.T. si a toata invatatura si randuielilor prin care se comunica Harul mantuitor,Biserica este Trupul lui Hristos iar noi madulare a acestui Trup. Hristos si Biserica sant Vita iar noi mladitele iar cine se usuca se arunca in foc. Va asezati la picioarele ereticilor de pastori aparuti la 1900 toamna participand la casele lor de adunatura si nu La Biserica lui Hristos pastratoare a adevarului.1 Timotei Cap.3 vs.15 si 16; v.15. Ca să ştii, dacă zăbovesc, cum trebuie să petreci în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp şi temelie a adevărului.
16. Şi cu adevărat, mare este taina dreptei credinţe: Dumnezeu S-a arătat în trup, S-a îndreptat în Duhul, a fost văzut de îngeri, S-a propovăduit între neamuri, a fost crezut în lume, S-a înălţat întru slavă. Aceasta fratilor este B.O.! V-a dat ratiune Bunul Dumnezeu dar o folositi prost si in slujba celui rau. Cat despre spalarea creierelor, este la ea acasa la secte...iar voi cu voie si fara voie deveniti manipulatori relationari...Ratiune are si dracu si este mai ascutita decat a noastra ca este duh dar la ce folos.....Voi credeti ca facerea lumii si biblia a fost dupa Luther sec.XV , de numai tineti cont de nimeni si nimic si ca Biblia atunci a aparut cazand din cer ? Va inselati!Aici in Biserica este mantuirea si nu in afara ei prin razvratire si pseudo-adevaruri propovaduite de pseudo-hristosi unde esteinselare-erezie-ratacire ci Adevarul este in Ortodoxie caci cap B.O. este Hristos Dumnezeu iar ea Biserica este mireasa LUI.http://www.trilulilu.ro/video-film/icoanele-au-existat-in-biserica-crestina-inca-din
Nimeni nu vine la Tatal decat prin Hristos iar pe Hristos iL gasim in Biserica Sa a carui Cap este iar Biserica este Mireasa Lui si pe care portile iadului nu o v-a birui! Biserica este depozitara N.T. si a toata invatatura si randuielilor prin care se comunica Harul mantuitor,Biserica este Trupul lui Hristos iar noi madulare a acestui Trup. Hristos si Biserica sant Vita iar noi mladitele iar cine se usuca se arunca in foc. Va asezati la picioarele ereticilor de pastori aparuti la 1900 toamna participand la casele lor de adunatura si nu La Biserica lui Hristos pastratoare a adevarului.1 Timotei Cap.3 vs.15 si 16; v.15. Ca să ştii, dacă zăbovesc, cum trebuie să petreci în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp şi temelie a adevărului.
16. Şi cu adevărat, mare este taina dreptei credinţe: Dumnezeu S-a arătat în trup, S-a îndreptat în Duhul, a fost văzut de îngeri, S-a propovăduit între neamuri, a fost crezut în lume, S-a înălţat întru slavă. Aceasta fratilor este B.O.! V-a dat ratiune Bunul Dumnezeu dar o folositi prost si in slujba celui rau. Cat despre spalarea creierelor, este la ea acasa la secte...iar voi cu voie si fara voie deveniti manipulatori relationari...Ratiune are si dracu si este mai ascutita decat a noastra ca este duh dar la ce folos.....Voi credeti ca facerea lumii si biblia a fost dupa Luther sec.XV , de numai tineti cont de nimeni si nimic si ca Biblia atunci a aparut cazand din cer ? Va inselati!Aici in Biserica este mantuirea si nu in afara ei prin razvratire si pseudo-adevaruri propovaduite de pseudo-hristosi unde esteinselare-erezie-ratacire ci Adevarul este in Ortodoxie caci cap B.O. este Hristos Dumnezeu iar ea Biserica este mireasa LUI.http://www.trilulilu.ro/video-film/icoanele-au-existat-in-biserica-crestina-inca-din

Un comentariu:

. spunea...

Mulțumesc pentru tot Dr. Ellen! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să mai depună acte de divorț și lucrurile stau mult mai bine. După cum ai spus, tot procesul de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care a creat probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu și acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață cu oricine se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , o puteți contacta pe Dr Ellen pe WhatsApp +2349074881619
Ea este competentă în următoarele vrăji:
* vrăji de dragoste
* vrăji de căsătorie
* vrăji de bani
* vrăji de frumusețe
* Vrăji de noroc
* Vrăji de atracție sexuală
* Vrăji de vindecare a SIDA
* Vrăji de loterie
* Blestemele elimină imediat vrăjile
* Vrăji de protecție
* Vrăji de loterie
* Vrăji norocoase
* Vraja de fertilitate
* Inel de telekineză 💍
E-mail: ellenspellcaster@gmail.com
Whatsapp +2349074881619